Kinderhoofdkussen

Kinderhoofdkussen

Wanneer een kind twee of drie jaar is zullen ze op een hoofdkussen willen liggen. Dit geeft natuurlijk extra comfort tijdens het slapen waardoor ze uitgerust wakker worden. Een kussen voor uw kind moet natuurlijk veilig zijn, daarom hebben wij diverse hoofdkussens speciaal voor kinderen in ons assortiment opgenomen.
  • Beste prijsgarantie!
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Snelle levering

Kinderhoofdkussen

Een pasgeboren baby heeft nog geen behoefte aan een hoofdkussen, maar een wat ouder, opgroeiend kind gaat vroeger of later om een hoofdkussen vragen. Immers, papa en mama hebben ook een hoofdkussen? De meeste kinderen zijn in de leeftijd van 2 tot 3 jaar als ze voor het eerst een kinder hoofdkussen krijgen, een goede leeftijd om veilig kennis te maken met slapen op een hoofdkussen.

Uit veiligheidsoverwegingen kunt u een kindje onder de twee jaar beter geen hoofdkussen geven. Hoe goed het hoofdkussen dat u op het oog heeft, of misschien zelfs al heeft aangeschaft, ook mag zijn, ieder hoofdkussen is voor te jonge kinderen een veiligheidsrisico omdat ze tijdens de slaap hun gezichtje in het kussen kunnen draaien met alle gevolgen van dien. Kinderhoofdkussens zijn een heel stuk kleiner dan uw eigen hoofdkussen. Hiernaast zijn ze ook nog eens flinterdun. Dit is logisch, aangezien de afstand tussen de nek van uw kind en het matras een stuk minder is dan bij uzelf. Hiernaast heeft de dikte van kinderhoofdkussens ook te maken met veiligheid. Een dunner kussen heeft minder vulling en ventileert dus makkelijker dan een dik kussen, waardoor er aanzienlijk minder kans op verstikking is.

Kinderhoofdkussen kenmerken

Een goed kinder hoofdkussen moet dus niet te groot en zeker niet dik zijn. Oftewel: een klein, dun hoofdkussen. Hiernaast is het heel belangrijk dat het kussen goed te wassen is. Zoals iedere jonge ouder weet, zijn kleine kinderen vaak verkouden wat zorgt voor bacteriën op het kussen. Kinderhoofdkussens moeten daarom vaker worden gewassen dan uw eigen hoofdkussen. Met bovenstaande in gedachten, hebben wij de beste hoofdkussens voor kinderen voor u geselecteerd. U vindt dus de beste kinder hoofdkussens tegen onverslaanbare prijzen in ons uitgebreide assortiment.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.