Veel gestelde vragen Kussen.nl

Als ik een sierkussen koop, is deze dan altijd met vulling?

Wanneer u een sierkussen bestelt staat er bij de productinformatie of deze met vulling geleverd wordt. Wanneer dit niet het geval is kunt u een kijkje nemen bij onze vulkussens, daar heeft u een ruime keuze uit vulkussens in verschillende maten.

Ik heb vaak last van mijn nek, welk hoofdkussen kan ik dan het beste kiezen?

In ons hoofdkussen assortiment bevinden zich speciale kussens die geschikt zijn voor nekklachten. Deze verschillen van extra ondersteuning, tot het verhelpen van nekklachten. Natuurlijke vullingen als speltkaf, boekweit en kapok kunnen nekklachten aanzienlijk verminderen.

Bieden donzen kussens wel genoeg ondersteuning aan mijn hoofd?

Over het algemeen wordt gedacht dat dons te zacht is, omdat het een vrij zachte vulling is. Vaak worden donzen kussens echter gecombineerd met een andere vulling, zoals veertjes. Deze geven het kussen extra veerkracht en daarom voldoende ondersteuning aan uw hoofd.

Ik ben allergisch voor huisstofmijt, kan ik dan een wollen kussen kopen?

Nee, daar is wol helaas niet geschikt voor doordat het een natuurproduct is. Wel zijn er genoeg alternatieven die speciaal geschikt zijn voor mensen met een allergie. Synthetische vullingen zijn bijvoorbeeld altijd anti-allergeen.

Wat is een boekweit kussen?

Een boekweit kussen is gevuld met boekweitdopjes en is zeer geschikt voor mensen met rug-, nek- en schouderklachten. Door de compactheid van de dopjes is dit kussen erg stevig en veerkrachtig. Bovendien kan het kussen regelmatig hernieuwd worden door een nieuwe vulling in het kussen te storten.

Ik ben allergisch voor dons, maar ik zou wel graag een donzen kussen willen, kan dat?

Het is een misvatting dat u allergisch bent voor dons. U bent namelijk allergisch voor de huisstofmijt, bacteriën en schimmels die zich in uw kussen nestelen. U kunt daarom prima een donzen kussen aanschaffen, mits aangegeven staat in de productomschrijving dat het geschikt is voor allergieën.

Ik hoor veel positieve reacties over traagschuim kussens, maar zijn deze niet te hard?

Traagschuim kan in eerste instantie erg hard aanvoelen, doordat het zich aanpast aan de lichaamstemperatuur. In een koude slaapkamer voelt het traagschuim dus harder aan, dan wanneer u er met uw hoofd op ligt. Toch blijft traagschuim een hardere vulling dan bijvoorbeeld een synthetische vulling.

Wat is een kapok kussen?

Een kapok kussen is een hoofdkussen gevuld met kapokvezels. Deze vezels groeien op de zaden van de kapokboom en worden als plukken geoogst. Kapok wordt vaak gebruikt als vulling voor kussens omdat het een goede ondersteuning aan het hoofd biedt. Wel krijgen mensen die allergisch zijn eerder een allergische reactie, doordat het hier een natuurproduct betreft en er huisstofmijt achterblijft in de vezel.

Wat is een speltkaf kussen?

Een speltkaf kussen is een natuurlijk product en afkomstig van een graansoort. Het kaf van het graan is groter dan een boekweitdopje, maar zou wel een positieve werking hebben op hoofdpijn, stress en slapeloosheid. Bovendien wordt het aangeraden aan mensen met reuma, nek- en schouderklachten. Ook voor de speltkafkussens verkopen wij een navulling, die gemakkelijk in het kussen gestort kan worden.

Waarom heb ik een kussenbeschermer nodig? Er zit toch al een kussensloop omheen?

Een kussensloop biedt niet voldoende bescherming voor uw kussen. ’s Nachts vangt het kussen veel transpiratievocht op en wanneer deze niet beschermd wordt door een molton, trekt dit vocht in uw kussen. Naast dat het lelijke vlekken oplevert, kan het ook zorgen voor nare luchtjes. Om uw kussen hygiënisch te houden raden wij daarom aan een kussenbeschermer onder uw kussensloop te plaatsen.

Wanneer heeft mijn kind een kinderkussen nodig?

Wij raden aan om een kinderkussen voor uw kind aan te schaffen wanneer deze 2 jaar of ouder is. De kinderkussens zijn altijd goed ademend, dus verstikking zal hiermee voorkomen worden. Bovendien zijn de kussens gevuld met lichte materialen, waardoor het kussen niet te dik is.

Hoe kan ik online betalen?

Kussen.nl biedt verschillende betalingsmogelijkheden aan. U kunt op met iDEAL of Credit Card betalen. Sinds kort kunt u ook achteraf betalen met behulp van Afterpay. Alle betaalmethoden op onze website zijn volledig veilig.

Kan ik ook telefonisch bestellen?

Jazeker, u kunt onze vriendelijke klantenservice bereiken op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 uur op 020-2624202 . Zij helpen u graag!

Waar bezorgen jullie?

Wij bezorgen door heel Nederland en België. De bestellingen worden bezorgd door onze betrouwbare partner PostNL.

Geven jullie een bepaalde garantie?

Ja, op al onze kussens en andere producten zit een garantie van minimaal 1 jaar, maar de meeste producten hebben een langere garantietermijn.

Kan ik na het plaatsen van mijn order nog annuleren?

Na uw aankoop heeft u 30 dagen de tijd om uw aankoop te annuleren mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Wij raden u aan om onze Algemene Voorwaarden aandachtig door te nemen voor meer informatie.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.